1 milion njerëz fillojnë haxhin në Mekë

Adhuruesit me rroba të bardha nga e gjithë bota kanë mbushur rrugët e qytetit më të shenjtë të Islamit përpara pelegrinazhit më të madh të haxhit që nga fillimi i pandemisë së koronavirusit.

Pankartat që mirëpritnin besimtarët, përfshirë vizitorët e parë ndërkombëtarë që nga viti 2019, zbukuruan sheshet dhe rrugicat, ndërsa forcat e armatosura të sigurisë patrullonin qytetin antik, vendlindjen e profetit Muhamed.

Një milion njerëz, duke përfshirë 850,000 nga jashtë, lejohen në haxhin e këtij viti pas dy vitesh të një numri të kufizuar në mënyrë drastike për shkak të pandemisë.